Dureros Trist şi totuşi Înălţător.

Stau şi mă gândesc de multe ori de ce dacă facem o creaţie din pământ sau plastelină nu îi putem da viată şi singur îmi răspund, "pentru că nu sunt Dumnezeu".

Da nu pot da viaţă dar asta nu mă împiedica să dezbat o problemă dureroasă a multor domnişoare care cu voie sau fară voie ajung in capcanele unor demenţi ce le lasă însarcinate şi fug ca nişte lasi, mişei. Oare ce să facă saracele? Se izbesc de o problema tare grea, avort sau naşterea unui copil fără tată sau poate cu probleme din naştere că na diavolul nu face minuni face numai prostii.

Am găsit un citat in Sfânta Scriptură tare interesant:

"Doamne, Tu m-ai alcătuit în pântecele maicii mele. 

Te voi lăuda, că sunt o făptura aşa de minunată" (Psalmul 138)
 şi în acelasi timp am găsit si subiectul avort dezbatut medical care arata asa:
Majoritatea oamenilor nu ştiu ce se întâmplă în timpul unui avort. Nici femeile care au avortat nu ştiu că de fapt au omorât un copil. Ele "au auzit" că de fapt până în luna a treia este doar un ghem de celule şi nu un om adevărat. Nimic mai fals! Viaţa începe în momentul concepţiei.
Mamelor! După 8 săptămâni când se efectueză avortul, copilul are deja toate organele formate. Simţurile sunt prezente: ei simt durerea şi avortul devine un măcel. Le bate inima dar apoi se opreşte când va fi rupt în bucăţi prin chiuretaj sau prin aspiraţie.
Nu vă lăsaţi înşelate! Avortul nu este soluţia! Infomaţi-vă serios asupra tuturor consecinţelor avortului şi sfătuiţi-vă cu femei care au mai făcut avort. Nu vă lăsaţi copleşite de situaţie indiferent care ar fi aceasta. Dacă Dumnezeu a pus sufletul în copilul din pântecele vostru, El vă poate scoate din valurile mării, oricît de mare ar fi furtuna. Trebuie doar să îi cereţi ajutorul, iar aceasta nu vă costă nimic.
Ce parere aveţi? Trist să stii că în tine e sălăşluit chipul lui Dumnezeu şi na poate eşti nevoită să îl dai afară sau poate că nu poate ca aşa vrei... Rămâne o problemă cu multe semne de întrebare de dezbătut ca să împăcăm şi domnişoarele care au picat în capcana aceasta. Voi incerca să răspund la câteva din întrebările puse de ele fără ca să le disculp şi pe ele de aceasta vina ba mai mult să le şi trag puţin de urechi cu o intrebare Ce au căutat să îşi piardă fecioria pentru 5 minute de plăcere pământescă? Iar voi cei care aţi făcut prostia să le lasaţi însărcinate nu uitati că e şi păcatul vostru iar în faţa lui Dumnezeu o să vă prezntaţi de mână cu ele la întrebarea unde e copilul, atenţie căacolo nu mai există rude sau avocaţi sau mită ci pedeapsa sau mângaierea Raiului.
Acum să vedem o listă de întrebări ale tinerelor domnişoare.
Ce mă fac?
Cu ce îl cresc?
Ce sa spun acasa la părinţi?
Unde să mă duc cu copilul?

Dar înainte să vă răspund vă invit Să vedeţi un  mesaj de la un copil ce nu s-a născut pentru că mama lui asa a dorit.









La întrebarea "Ce ma fac?"  aş putea răspunde cu întrebare.  De ce a trebuit să ajungi să îţi pui intrebarea asta? Aaa.... pentru că ţi-a plăcut, dacă ţi-a plăcut fă la fel ca mama ta care ţi-a dat viaţă, NAŞTEL şi vei vedea că acel copil îţi va fi cel mai mare ajutor mai târziu în viaţa ta, e copilul tău care acum poate că stă in pântecele tău cu spaimă întrebându-te
"Mamă şti că sunt aici?
Mamă şti că eu te iubesc?
Mamă de ce vrei să îmi faci rău?"

Uitati inca un clip ce cu siguranta o să il puneti la suflet





Cum îi veţi răspunde tinere domnisoare? Poate că veţi răspunde că ştiţi că e acolo şi nu credeti că vă iubeste şi îl scoateţi ca e mai bine aşa. Dar mama voastra ce a zis? Te dau afară că nu am cu ce te creşte sau te dau afară că nu ai viaţa sau a zis cu dragoste: Da puiu mami ştiu ca eşti aici. Da puiu mami ştiu că mă iubeşti. Nu îţi fac puiu meu nici un rău ci te voi apăra toata viata mea de răul văzut şi cel nevăzut.
Biserica Ortodoxă pune la dispoziţia mămicilor multe rugăciuni pentru mămici printre care şi Acatistul şi Paraclisul Maicii Domnului. Am găsit însă o rugăciune însemnată de soţia mea care suna aşa:

Doamne, cel care ai zis oamenilor :" Cresteti si va inmultiti si stapaniti pamantul" binecuvantand nasterea de prunci, arata mila ta si acestui copil ce se afla inca in pantecele mamei sale, si ajuta-l sa se nasca la vremea de Tine randuita. 

Da-i lui Doamne crestere fireasca, sanatate si putere. 

Parinte Ceresc, Care porti de grija pasarilor cerului si infrumusetezi crinii tarinii, poarta de grija si acestui copil care n-a vazut inca lumina soarelui. Nu ne parasi pe noi robii Tai si ocroteste cu harul Tau pe pruncul acesta al nostru si binecuvanteaza nasterea lui dupa multimea milostivirii Tale. Amin. 
Următoarea întrebare a domnisoarelor este Cu ce il cresc?

Ca mama întâi şi întâi trebuie să îl creşti cu rugaciunea incă din pantece apoi cu dragoste şi apoi trebuie să ne gândim la partea materială dar eu zic că daca primele doua condiţii sunt respectate atunci şi Dumnezeu dă mai departe. În monitorul oficial al Romaniei au fost publicate următoarele:
1.OUG 96/ 2003 privind protecţia maternităţii la locurile de muncă

Art. 2. - lit c) din O.U.G. nr 96/2003 Salariata gravidă este femeia care  anunță în scris angajatorul asupra stării sale fiziologice de graviditate și anexează un document medical eliberat de medicul de familie sau medicul specialist care îi atestă această stare.
e)  salariata care alăptează este femeia care, la reluarea activității după efectuarea concediului de lăuzie, își alăptează copilul și anunță angajatorul în scris cu privire la începutul și sfârșitul prezumat al perioadei de alăptare, anexând documente medicale eliberate de medicul de familie în acest sens.
g) concediul postnatal obligatoriu este de 42 de zile pe care salariata mama are obligația să îl efectueze după naștere, în cadrul concediului pentru sarcina si lăuzie cu durata totală de 126 de zile, de care beneficiază salariatele în conditiile legii;
h) concediul de risc maternal este concediul de care beneficiază salariatele prevăzute la lit. c)-e) pentru protecția sănătății și securității lor și/sau a fătului ori a copilului lor.
Art. 4. - Angajatorii au obligația să adopte măsurile necesare, astfel încât:
a) să prevină expunerea salariatelor prevăzute la art. 2 lit. c)-e) la riscuri ce le pot afecta sănătatea și securitatea;
b) salariatele prevăzute la art. 2 lit. c)-e) să nu fie constrânse să efectueze o muncă dăunătoare sănătății sau stării lor de graviditate ori copilului nou-născut, dupa caz.
Art. 8. - Angajatorul are obligația să păstreze confidențialitatea asupra stării de graviditate a salariatei și nu va anunța alți angajați decât cu acordul scris al acesteia și doar în interesul bunei desfășurări a procesului de muncă, când starea de graviditate nu este vizibilă.
Art. 9. - În cazul în care o salariată se află în una dintre situațiile prevăzute la art. 2 lit. c)-e) și desfașoară la locul de muncă o activitate care prezintă riscuri pentru sănătatea sau securitatea sa, ori cu repercusiuni asupra sarcinii și alăptării, în sensul celor prevăzute la art. 5 alin. (1), angajatorul este obligat să îi modifice în mod corespunzător condițiile și/sau orarul de muncă ori, dacă nu este posibil, să o repartizeze la alt loc de muncă fără riscuri pentru sănătatea sau securitatea sa, conform recomandării medicului de medicina muncii sau a medicului de familie, cu menținerea veniturilor salariale.
   Art. 10  2) Concediul de risc maternal se poate acorda, în întregime sau fracționat, pe o perioadă ce nu poate depăși 120 de zile, de către medicul de familie sau de medicul specialist, care va elibera un certificat medical în acest sens, dar nu poate fi acordat simultan cu alte concedii prevăzute de legislația privind sistemul public de pensii și alte drepturi de asigurari sociale.
(3) Eliberarea certificatului medical se va face în conditiile în care salariata s-a prezentat la consultatiile prenatale si postnatale, conform normelor Ministerului Sanatatii.
Mamele eleve/studente beneficiază de indemnizație și concediu pentru creșterea copilului.  Prin noua lege 240/2009 publicată în Monitorul Oficial nr.403 din 15/06/2009 mamele eleve sau studente, care urmează cursuri preuniversitare, universitare sau postuniversitare beneficiază lunar de 600 RON reprezentând indemnizația acordată prin această lege și 200 RON lunar, alocația.

2. Concediul de indemnizaţie și maternitate
Conform OUG nr.158 din 17 Noiembrie 2005 privind concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate, Cap IV, art 23
( 1 ) precizează că asiguratele au dreptul la concediu și lăuzie pe o perioadă de 126 de zile calendaristice, perioadă în care beneficiază de indemnizație de maternitate.



Art 24 ( 1 ) Se precizează faptul că atât concediul pentru sarcină înainte de naștere cât și concediul pentru lăuzie după naștere este de 63 de zile.




Art 24 ( 3 ) Persoanele cu handicap asigurate beneficiază, la cerere de concediu pentru sarcină, începând cu luna a 6-a de naștere.




Art 24 ( 4 ) În situația copilului născut mort sau în situația în care acesta moare în perioada concediului de lăuzie, indemnizația de maternitate se acordă pe toată perioada acestuia.




Art 25. ( 1 )  Cuantumul brut lunar al indemnizației de maternitate este de 85% din baza de calcul art. 10. ( 2 ), în care veniturile care se iau în considerare sunt cuantumul indemnizaţiei şi salariul de bază minim brut pe ţară.   Indemnizația de maternitate se suportă integral din bugetul Fondului național unic de asigurări sociale de sănătate.

Începând cu 1 ianuarie 2009, persoanele care, în ultimul an anterior datei nașterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe  venit potrivit prevederilor Legii nr.571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare, beneficează de concediu pentru creșterea copilului în vârstă de până la 2 ani sau, în cazul copilului cu handicap, de până la 3 ani, precum și de o indemnizație lunară în cuantum de 600 lei sau, opțional, în cuantum de 85% din media veniturilor realizate pe ultimele 12 luni.
3. LEGISLAŢIA CU PRIVIRE LA AVORT
Un prim decret cu privire la avort în România a fost Decretul nr.463/1957 care legifera avortul la cerere, adică cursul normal al sarcinii se putea întrerupe la cererea femeii însărcinată iar intervenția trebuia să aibă loc doar în instituții medico-sanitare de stat.
Al doilea decret, 770/1966 a adus modificări instituției avortului în Romania datorită experienței anilor 1957-1966 în care numărul avorturilor a crescut mult și consecutiv s-au produs efecte demografice negative. Noul decret permitea avortul terapeutic efectuat în primele 3 luni pe baza unor stricte indicații medicale, și cu totul excepțional accepta sacrificarea produsului de concepție și până la 6 luni.
Al treilea Decret, 441 din 26 decembrie 1985, a depășit cu mult restricțiile anterioare datorită faptului că decretul anterior nu a adus nici o îmbunătățire, ci a dus la o scădere a natalității. Astfel în Decretul 441/1985 se permitea întreruperea sarcinii în următoarele condiții:
- sarcina pune în pericol viața gravidei, acesta neputând fi înlăturat prin alt mijloc;
- unul dintre părinți suferă de o boală gravă ce se transmite ereditar sau este susceptibilă de a induce fătului malformații grave;
-  gravida suferă de o infirmitate sau de o invaliditate gravă (fizică, psihică sau senzorială);
- gravida are peste 45 de ani;
- gravida a mai nascut și are în îngrijire mai mult de 5 copii;
- sarcina este urmarea violului sau a incestului.
Al patulea Decret-lege nr.1 din 26 decembrie 1989, care abroga Decretele 770/1966 și 441/1985, permitea avortul în primele 3 luni de sarcină urmând a fi efectuate numai în instituţii medicale specializate și care aveau  personal pregătit în domeniu.
De asemenea, avortul era permis și după 3 luni dacă apărea starea de necesitate sau unul dintre părinți suferea de o boală gravă care se putea transmite ereditar sau care putea duce la malformații congenitale grave. Decretul păstra ca situații de excepție incestul și violul.

Ulterior adoptării acestui act normativ, s-a observat că foarte multe întreruperi de sarcină au avut loc în afara instituțiilor medicale de specialitate, de către persoane care nu aveau pregătire în acest sens, în unele cazuri chiar fără consimțământul femeii însărcinate, ceea ce a dus la încălcarea legii, la vătămări grave ale sănătății femeii însărcinate, și chiar la deces în unele cazuri. Datorită acestui lucru, articolul 185 din Codul Penal  care se referă la provocarea ilegală a avortului a fost reintrodus, după ce fusese abrogat inițial prin decretul lege , cu un nou conținut, prin Legea 140/1996 , care prevedea că orice întrerupere de sarcină în afara instituțiilor specializate, facută dupa 14 saptamani, și fără consimțământul mamei se pedepsea  cu închisoare în funcție de gravitatea faptei de la 6 luni la 3 ani pentru întreruperea sarcinii peste 14 săptămâni, de la 2 la 7 ani fără consimțământul femeii însărcinate, de la 3 la 10 ani dacă femeia suferea vătămări corporale, și de la 5 la 15 ani dacă în urma întreruperii sarcinii femeia decedase.

Nu se pedepsea întreruperea cursului sarcinii efectuată de medic :
-  dacă întreruperea cursului sarcinii era necesară pentru a salva viața, sănătatea sau integritatea corporală a femeii însărcinate de la un pericol grav și iminent și care nu putea fi înlăturat altfel;
-  în cazul prevăzut în alin. 1 lit. c), când întreruperea cursului sarcinii se impunea din motive terapeutice, potrivit dispozițiilor legale;
-  în cazul prevăzut în alin. 2, când femeia însărcinată s-a aflat în imposibilitatea de a-și exprima voința, iar întreruperea cursului sarcinii se impunea din motive terapeutice, potrivit dispozițiilor legale. 
dar mamelor nu luaţi în seamă ce spune statul cu avortul că pe pământ se scapă uşor dar în faţa lui Dumnezeu... Dacă veţi face avort cum veţi mai reuşii să priviţi icoana Macii Domnului? Dacă veţi face avort cum veţi mai intra în rai, zicând asta, îmi aduc aminte ce zicea parintele Ilie Cleopa: "Mânca-var Raiul!" oare pe voi o să vă mai mănânce sau vă va scuipa in ghena iadului împreună cu cel care v-a lasat însărcinată?


Cea de a treia întrebare este Ce să spun acasă la parinti ?
Le vei spune adevărul cum s-a întamplat si nu vreau să cred că sunt părinti ce te vor omorî pentru asta iar de crezi că sunt mergi la biserică şi cauta sa vorbeşti cu duhovnicul iar dacă nu ai fa-ţi duhovnic explicai situatia si cu siguranţă te va ajuta să intrii într-un cetru misionar de ajutorare  sau sub atentia unei asociaţiă cum este ProVita. Aşa răspund şi la cea de a 4 a intrebare.

De vei da naştere la copil sa nu uiţi când îl naşti că şi Maica Domnului a născut nu om ci Dumnezeu, când il vei ţine în braţe vei uita că ai născut cu greu, când îl vei privii în ochii fie ca e fată fie ca e băiat să şti că nu priveşti un ghem de carne ci priveşti un înger ce vine din rai sa te ajute să te mântuieşti.

Vreau să vă spun o poveste advarată ce mi s-a intamplat mie.
În 19 ianuarie 2009 la miezul nopţii m-a sunat soţia să îmi zică că i s-a rupt apa avea să se nască scumpul nostru baieţel Alex. la ora 7:45 eram pe scările maternităţii din Sibiu aşteptam cu nerăbdare un semn de la soţie, la ora 8 am primit în sfârşit un telefon ce imi zicea că am un băieţel, am început sa plâng pe scările maternităţii nu de tristeţe ci de bucurie că se născuse un prunc ce punea bucurie în suflet. Nu mai ştiam ce sa zic şi repetam pe scările maternităţii "Sunt blond am ochii albaştii şi sunt băiţel". Atât am reuşit să îi zic şi socrului meu care şi el la rândul lui a început să plângă tot de bucurie, eram asaltaţi de emoţii cu toţii şi soţia uitase că i se rupsese apa la miezul nopţii şi săraca rezistase eroic, ca ori ce mamă ce are simţul responsabilităţii. În fine am intrat în salonul unde era soţia mea şi îngeraşul, era atat de fin atat de plăpând şi de firav ca îţi era teamă că se rupe în două ca un ghiocel. Cum a făcut Bunul Dumnezeu ca în braţe la mine a deschi ochiisorii şi m-a privit cu dragostea lui angelică. Timpul a trecut şi cum spuneam în  postarea ce dezbătea superstiţiile, copilul meu a crescut cu Icoana Maicii Domnului Îndrumatoarea
şi de când i-am pus acesta icoana la căpătâi băieţelul meu la toate icoanele şi acum cand are 1an şi 11 luni le zice MAMA.

Daţile şi voi domnişoarelor această bucurie copilor voştrii să zică Mama la icoană şi Mami vouă. Nu faceţi prostia de a asculta de unul si altul ce va spune sa avortaţi, uitativă în jurul vostru la natura uitativa la flori uitativă la copilaşii ce sunt duşi de mămicile lor în cărucior la plimbare, uitaţivă la icoana Naşterii Domnului  cum se bucură şi îngerii nu numai oamenii. Voi înşivă fiţi îngerul păzitor, al copilului vostru. Păziţil de chiureta medicului care prin statul său medic face asta şi rugativă la Maia Domnului  să vă ajute să depăsişt acest prag al neîncrederii în voi inşiva că nu veti reusii. 


VEŢI REUŞII!!! ASTA E MENIREA VOASTRĂ!

Voi mamelor sunteţi altare de jerfă. Voi mamelor sunteţi Preoţii caselor voastre. Voi mamelor sunteţi viaţa, că de la Eva prima femeie A.D.N. vostru spune viaţă ca numele stramoaşei voastre iar noi bărbaţii suntem pămant de la Adam.
Numele de Adam (ebraică אָדָם ), aşa cum apare în Gen 2, 7 - „Domnul Dumnezeu a plămădit pe om/Adam din ţărâna pământului şi a suflat în nările lui suflare de viaţă şi s-a făcut omul/Adam fiinţă vie" - provine, de la „ţărână", „pământ" (ebraică adama, אֲדָמָה ). Dumnezeu l-a plămădit pe Adam din „adama" deci, „cel pământesc". Numele de «adam» este folosit în Biblie pentru om în general şi ca nume colectiv pentru tot neamul omenesc.
„Adam a chemat numele femeii sale Eva, fiindcă este mama tuturor celor vii" (Gen 3, 20). Numele de Eva, (ebraică חַוָּה Hava), înseamnă „cea vie", provenind din rădăcina חיה ("a fi viu").  
Ce parere aveţ voi domnisoarelor că ceea ce s-a intamplat cu voi e întamplător? Ei bine nu! Voi sunteţi Altare vii sfinţitoare ale naturii omeneşti.                                                      

Comentarii

  1. o tema destul de frumos abordata si din care fiecare are ceva de invatat.da cred ca multe domnisoare cauta raspunsurile acestea si fac ce cred cu putinta a simplifica situatia...dar uneori aleg avortul ca solutie mai simpla desi e greu apoi de acceptat acest lucru...spun asta pt ca o amica de a mea a ajuns sa faca avort si cat de greu ii este pt ca a ales sa faca asta...Dumnezeu le stie pe toate.eu nu as fi de acord cu avortul oricat de greu ar parea pt inceput a creste si a-si asuma responsabilitatea unui copil .Domnul sa ne lumineze mintiile tuturor pt a face alegerea cea mai buna pt noi si pt acesti copii plapanzi si unici pe pamant.numai bine :)

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Psalmii “de blestem”

Sunt ortodox (ne)practicant

Mersul cu icoana